A beállításhoz nincs más dolgunk, mint rákattintani a “Kiemelt kép beállítása” feliratra, majd kiválasztani a képet és a “Kiemelt kép beállítása” gombra kattintani.

Kiemelt kép beállítása
Kiemelt kép beállítása

 Példák

if ( has_post_thumbnail() ) {
    the_post_thumbnail();
}

A fenti példa segítségével beágyazhatjuk az előzőleg beágyazott képet. A has_post_thumbnail-el megnéztük, hogy van-e Kiemelt kép, ha van beszúrjuk a the_post_thumbnail() függvénnyel. Fontos, hogy a kép lekérésének a Loop-on belül kell elhelyezkednie.

Kép méretek

A teljes mérettel együtt, összesen 5 fajta méretünk van. Ezek közül hármat beállíthatunk a Beállítások -> Médiatár menüpont alatt. Ha a the_post_thumbnail()-t érték nélkül használjuk, akkor a teljes méretű képet kapjuk vissza, ha értékkel, akkor a megfelelő, megadott értéket. Értelem szerűen a full, szintén a teljes méretet jelöli.

the_post_thumbnail();
the_post_thumbnail('thumbnail');
the_post_thumbnail('medium');
the_post_thumbnail('large');
the_post_thumbnail('full');

Kiemelt kép méretének a megadása

A functions.php segítségével megtudjuk adni azt is, hogy mekkora legyen alapértelmezés szerint a Kiemelt kép mérete.

set_post_thumbnail_size( 100, 100 );

Új Kiemelt kép méret

Szintén a funcions.php-ban, megadhatunk új kép méreteket, tetszőleges elnevezéssel.

//Deklarálás
add_image_size( 'category-thumb', 300, 200 );

//Meghívás
the_post_thumbnail( 'category-thumb' );

Összefoglalás – WordPress bejegyzés képek

A Kiemelt képek használatát a WordPress tervezői kellően megkönnyítették számunkra. Gyorsan és egyszerűen tudunk bekapcsolni Kiemelt kép funkciót a témáinkhoz. Természetesen, nem szükséges minden esetben ezt az alap funkciót használnunk, akadhat olyan szituáció, amikor több képet szeretnénk egy adott tartalomhoz rendelni és nem szeretnénk keverni az alkalmazott technikákat. A folytatásban megnézzük, hogy hogyan adhatunk egy tartalomhoz több Kiemelt képet, valamint megnézzük azt is, hogy egyedi mezőkkel, hogyan érhetjük el ugyanezt a funkciót.

Free WordPress Themes, Free Android Games