Miért fontos egy weboldal megfelelő karbantartása?

A weboldal csak úgy mint bármilyen tárgy vagy eszköz amit használunk, megtud hibásodni , letud lassulni, ha nem megfelelő karbantartásban részesül. A leggyakoribb weboldal karbantartási problémák , hogy a weboldal nem tölt be gyorsan, sok menüpont hibaüzenetet generál, a kapcsolati űrlapok nem érkeznek meg a tulajdonos email címére. Ezeket általában észre sem veszi a weboldal tulajdonos, ha nincsen megfelelő szakképzettsége.

Weboldal karbantartási hibák

Véleményünk szerint a legnagyobb baj a weboldal nem megfelelő karbantarásával az a webfejlesztő csoportok hozzáállása. Vannak olyan webfejlesztők, akik havi 10-20 ezer forintot csalnak ki a semmiért, lényegében ebben semmilyen plusz szolgáltatást nem adnak, maximum évente 1-2 alkalommal átnézik az oldalt . A másik véglet, aki nem kér sok pénzt, viszont elérhetetlen, egy probléma megoldása több hónapos könyörgésbe kerül. Rengeteg ügyféllel beszélünk, sajnos ez a tapasztalat. Sokan jöttek át hozzánk, már meglévő weboldallal , mert az előző csapat nem volt képes határidőn belül elvégezni a kért módosításokat. A vállalkozók ezt elég nehezen viselik, hiszen nekik a cél a weboldal naprakészen tartása, és ebből adódó profit növelés. Ha egy weboldal nem müködik megfelelően az a cégre nem lesz jó hatással, nem sok szeretnek olyan céggel kapcsolatba kerülni, akiknek nincsen weblapja, vagy a weblap hibásan, lassan , nem megfelelő minőségben tölt be.

Weboldal karbantartási árak

A legtöbb weboldal tulajdonost ez a kérdés foglalkoztat legjobban, mert nem szeretnének többet költeni a weblapra, mint amennyi bevételt hoz. Legyen naprakész az oldal, töltsön be gyorsan, mindig a legfrissebb verzió fusson a tárhelyen, de mégse kerüljön egy vagyonba. A weboldal karbantartási árakat mindenkinek személyre szabottan készítjük el.

Alap weboldal  karbantartás: 10.000 ft+ÁFA/év . Ebben a csomagban az alap karbantartási feladatokat látjuk el, naprakészen tartjuk az oldalt, saját szerverükön egy példányt tartunk az aktuális verzióról, ha bármi probléma adódna , pár órán belül vissza tudjuk állítani a honlapot eredeti állapotára. Adatbázis, és weboldal optimalizálási feladatokat is tartalmaz.

Egyéni weboldal karbantartás: Ez a szolgáltatási csomag , tartalmazza az alap weboldal karbantartási szolgáltatásokat, illetve a jobb oldalon felsorolt összes szolgáltatást. Egyszeri megbízás , vagy nem gyakori megbízás esetén a munkadíj 4000 ft/ óra. Rendszeres, havi, heti , napi megbízás esetén egyedi árajánlatot adunk, így az óradíj mértéke csökken.

Szerződés

 

A legelső folyamat hogy weboldal karbantartási munkákat tudjunk Önnek végezni, az a szerződés. Készítünk egy megbízási szerződést, amiben Ön megbíz minket, egy előre átbeszélt karbantartási folyamat ügyében. A szerződés tartalmazni fog minden lényeges paramétert, illetve a titoktartást szerződést, amiben garantáljuk hogy adataid semmilyen módon, 3.ik félnek nem adjuk át. Szerződést aláírva visszaküldjük egymásnak emailben, vagy postán.

Weboldal karbantartási szolgáltatások

-új tartalom feltöltése
-meglévő szöveg módosítása , cseréje
-kapcsolati információk cseréje, hozzáadása
-kép törlése, cseréje, hozzáadása
-fájlok, videók hozzáadása, cseréje
-táblázatok, bemutatók hozzáadása, cseréje
-technikai átvizsgálás
-seo átvizsgálás
-seo büntetések ellenőrzése
– webdesign változtatása, cseréje
-programozási feladok
-grafikai feladatok ellátása
– szövegírás
-biztonsági mentés
-kártevők ellenőrzése
-email címek hozzáadása, cseréje, törlése
-adatbázis optimalizálás
-webhely optimalizálás, a gyorsabb betöltés érdekében
-konkurencia elemzés
-webshopok esetén , tartalom törlés, hozzáadás, ár változtatás
-frissitések
-tárhely, szerver beállítások elvégzése
-online marketing optimalizálása